امروز ادامه ی رقابت و ارائه خدمات کارآمد در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری، نیاز به ابزاری دارد که دید کاملی از مشتریان ارائه دهد. نمایندگان مرکز تماس اذعان دارند که عدم امکان ارائه خدمات و اطلاعات مورد نیاز مشتریان در زمان تماس آنها، بسیار مایوس کننده می باشد. نمایندگان خدمات مشتریان می بایست چندین وظیفه را در زمان کوتاه انجام داده تا به حجم زیادی از درخواستها در دقیقه رسیدگی شود. برای ایجاد پیوند قویتر با مشتریان، باید وظایف به طور خودکار و یا هوشمند انجام شده تا تمام انرژی بر روی خدمت به مشتریان متمرکز شود و چه ابزاری بهتر از نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری[1] که بتواند چنین کاری را انجام دهد. با استفاده از CRM، نمایندگان خدمات مشتریان قادرند با سازگاری و هوشمندی عمل كرده و به نتایج مطلوبی برسند. قابلیت مرکز تماس در سامانه مدیریت ارتباط با مشتریان نیز امکان آگاهی ازعلایق و سوابق مشتریان را فراهم و امکان شناسایی هدف اصلی تماس گیرنده قبل از پاسخگویی تماس ورودی و ارائه خدمات شخصی سازی شده را ایجاد میکند و به نمایندگان مرکز کمک میکند از مرکز تماس نهایت استفاده را ببرند.
طبق بررسی های صورت گرفته حدود 47% از مشتریان به دلیل ارایه خدمات نامناسب از طرف ارایه دهندگان خدمت، کسب و کار خود را به سمت شرکتهای رقیب میبرند. این آمار کافی است تا اهمیت مشتری مداری و ارایه خدمات مناسب شخصی سازی شده مشتری، برای هر کسب و کار نمایان شود؛ بنابراین خدمات پیشرفته مشتری، پاسخ سریع و جنبه تعامل انسانی، پیاده سازی قابلیت مرکز تماس در سامانه مدیریت ارتباط با مشتری CRM را ضروری میکند.
امروزه بسیاری، تفاوت کمی میان مرکز تماس سامانه مدیریت ارتباط با مشتری و یک نرم افزار مرکز تماس قایل میشوند که این امر با توجه به هم همپوشانی های فراوان تعجب آور نیست. اما میان این دو تفاوت اساسی وجود دارد. یک نرم افزار مرکز تماس اساساً فعال کننده ای است که قابلیت هایی نظیر انجام تماس خروجی، دریافت تماس ورودی، ردیابی تعداد تماس ها، و پیاده سازی سیستم اطلاع رسانی مکانیزه[2] را بهمراه می آورد که این ویژگی ها به اینجا ختم می شوند. اکنون قابلیت مرکز تماس در سامانه مدیریت ارتباط با مشتری CRM مورد بررسی قرار میگیرد. علاوه بر انجام هر کاری که یک نرم افزار مرکز تماس انجام میدهد، امکان آگاهی از علایق و سوابق مشتریان نیز در مرکز تماس سامانه مدیریت ارتباط با مشتری فراهم است. علاوه بر این، قبل از پاسخگویی تماسهای ورودی توسط نمایندگان مرکز، آنها قادرند هدف اصلی تماس گیرنده را شناسایی و به وی خدمات شخصی سازی شده ارایه دهند و این به نمایندگان مرکز کمک میکند از مرکز تماس نهایت استفاده را ببرند.
بنابراین به جای خرید یک سامانه مرکز تماس جداگانه و یک سامانه مدیریت ارتباط با مشتری دیگر، اجرای CRM با تلفیق با مرکز تماس، بهترین نتیجه را برای کسب و کار و نیازهایشان خواهد داشت.
مدیریت کلیه روابط و تعاملات یک سازمان با مشتریان و شرکا از طریق فناوری سامانه ی مدیریت ارتباط با مشتری انجام میشود و هدف اصلی آن، بهبود روابط تجاری کسب و کار و رشد آن می باشد. همچنین با کمک این سامانه سازمان ها با مشتریان در ارتباط بوده، روندها و فرآیندهایشان ساده گشته و سودآوری بهبود بخشیده میشود.
سامانه مدیریت ارتباط با مشتری CRM، ابزار جهت مدیریت تماس و مدیریت فروش را فراهم کرده که بهره وری به عنوان نتیجه، بالاتر خواهد رفت. این ابزار برای مدیریت روابط مشتری در کل چرخه ی عمر مشتری، از بازاریابی گسترده تا فروش، تجارت الکترونیک و خدمات به مشتری، استفاده می شود.
در صنایع مختلف که روزانه حجم زیادی از مکالمه در آنها صورت می پذیرد مراکز تماس مزایای عمده ای دارند. این مراکز مجهز به ویژگیهایی هستند که خدمات و مدیریت مشتری را برای شرکتهای بزرگ، متوسط و برخی از شرکتهای کوچک بسیار ساده تر میکنند. قابلیت اساسی این مراکز تماس، تجزیه و تحلیل اطلاعات برای نظارت بر عملکرد نمایندگان میباشد و میتواند تفاوت زیادی در هنگام راه اندازی مرکز تماس ایجاد کند؛ قابلیت مهم دیگر اطلاع رسانی مکانیزه می باشد که، تماس گیرندگان را قادر میسازد به بخشهای مورد نظر خود با فشردن کلیدهای تلفن هدایت شوند. مشتریان خواهان انعطاف پذیری، شخصی سازی و خدماتی سریع و در دسترس هستند و سامانه های مرکز تماس راهکاری برای شرکتهای مختلف است تا بتوانند سامانه های ارتباطی خود را همگام با فناوری روز دنیا پیش ببرند.
هنگام راه اندازی کسب وکار، از ابزارهای زیادی استفاده خواهد شد. این ابزارها می توانند بسترهایی برای اجرای تبلیغات، ابزار چت یا ابزارهای پشتیبانی مشتریان باشند. مرکز تماس CRM باید قادر باشد با این سیستمهای گوناگون ادغام شده تا تمام ابزارهای تجاری یک کسب و کار به عنوان یک سیستم یکپارچه کار کنند.
در بسیاری از کسب و کار ها، تیم تماس تلفنی پشتیبانی خارج از دفتر کار می کند. حتی در برخی موارد، نمایندگان در حال حرکت پاسخگوی مشتریان هستند. این بدان معناست که مرکز تماس باید هم در تلفن همراه و هم در دسکتاپ کار کند. علاوه بر این، هر دو نسخه از این ابزار باید با یکدیگر همگام باشند؛ این امر نمایندگان را قادر میسازد تا از آنچه در مورد مشتریان می گذرد بصورت کامل مطلع باشند.
هر زمان که تماس ورودی جدید وارد سیستم می شود، نیازی به ورود دستی آن نیست. با ثبت خودکار تماس، اطمینان حاصل میشود که هیچ یک از تماس ها از دست نمی روند. به این ترتیب احتمال خطاهای ثبت دستی تماس های دریافتی توسط نمایندگان نیز از میان میرود.
مدیر مجموعه می بایست قادر باشد تیم مرکز تماس خود را ارزیابی و درآمد حاصله از آن گروه را بررسی نماید. مرکز تماس CRM باید بتواند نشان دهد که یک نماینده در طول روز چه تعداد تماس برقرار کرده، چه تعداد تماس منجر به یک اقدام مثبت فروش شده، و همچنین ارزشی که آن نماینده به مجموعه اضافه کرده است، چقدر است. بنابراین با شفاف بودن فرآیندهای تلفنی، عملکرد نمایندگان مشخص میشود تا اقدامی در قبال عملکردهای ضعیف انجام شود.
برقراری تماس با مشتریان بدون آگاهی کامل از سوابق و رفتارهای آنها بسیار خطرآفرین خواهد بود. به همین دلیل سامانه مدیریت ارتباط با مشتری CRM قادر است به نمایندگان کسب و کار نشان دهد که مشتریان موجود دقیقا به چه چیزی نیاز دارند و همچنین خریدهای قبلی آنها چگونه بوده است. با استفاده از این اطلاعات، و با ارائه تجربه ای سفارشی تر، رضایت مشتریان بهبود بخشیده خواهد شد.
پرسیدن سوالات تکراری یا متداول برای کسب و کار پرهزینه خواهد بود. سوالات متداول میتوانند شامل، سوال در مورد برنامه های سرمایه گذاری یا دوره های موجود باشد. پاسخ دادن به این سوالات نه تنها نیروی انسانی بیشتری نیاز دارد بلکه وقت نمایندگان موجود را نیز میگیرد. در مقابل، با استفاده از اطلاع رسانی مکانیزه، و قرار دادن سناریوهای مختلف این مشکل برطرف میشود.
یک مرکز تماس کارآمد مدیریت ارتباط با مشتری CRM ،تماس ها را به طور خودکار بین نمایندگان توزیع میکند. ممکن است مواردی وجود داشته باشد که برخی از نمایندگان در دسترس نباشند یا تماس گیرنده به نماینده با تخصصی خاص نیاز داشته باشد. CRM باید قادر باشد آنلاین بودن نمایندگان را بررسی کرده و تماسها را به آنها اتصال دهد. همچنین این قابلیت قادر است الزامات مشتریان را بررسی و آنها را به نمایندگان مربوطهی مرکز تماس وصل نماید. به عنوان مثال، اگر سوالی برای درخواست وام خودرو دریافت شد، آن سوال برای نماینده وام خودرو ارسال میشود.
یک نماینده تماس ممکن است روزانه صدها تماس تلفنی داشته باشد. اولویت بندی اینها همان چیزی است که سامانه را هوشمند خواهد کرد. سامانه مدیریت ارتباط با مشتری CRM باید به نمایندگان کمک کند تا براساس فعالیتهایی که کاربران انجام میدهند، تماسهای آنها را طبقه بندی و اولویتدهی کند. به عنوان مثال، یک مشتری احتمالی، از صفحه قیمتها بازدید کرده و فرمی ارسال میکند، سپس او یکی از اولویت ها در هنگام تماس با CRM خواهد بود. اما از طرفی دیگر، فردی که فقط از صفحه محصول بازدید کرده و هیچ عمل دیگری انجام نمیدهد، در زمان تماس اولویت پایین تری خواهد داشت. نمایندگان همچنین میتوانند وظایف و یادآوری ها یا شماره گیری خودکار برای مشتریان احتمالی تنظیم نمایند تا هیچ یک از آنها را از دست ندهند.
مرکز تماس نه تنها تماسهای ورودی و خروجی، بلکه باید تماسهای از دست رفته و پیامهای صوتی را نیز ثبت و ضبط کند و سپس به طور خودکار مشتریان احتمالی را به نمایندگان مربوطه جهت تماس دوباره اختصاص دهد.
سامانه مدیریت ارتباط با مشتری CRM باید داده هایی مانند میانگین زمان مکالمه، میانگین زمان انتظار و میانگین زمان پاسخ نمایندگان را ارائه دهد. ارائهی در لحظه و به موقع این دادهها به مدیران کمک میکند تا عملکرد تیم را بررسی کنند. علاوه بر این، اطلاعاتی مانند تعداد تماسهای یک نماینده در یک بازه زمانی مشخص، تعداد معاملات بسته شده و یا تعداد تیکتهای پشتیبانی حل شده نیز باید ارائه شود. این اطلاعات به مدیران ایدهای از روندها میدهد تا آنها بتوانند برای رشد شرکت تصمیمات استراتژیک بگیرند.
طبق گفته ی جان راسل[3]، هرچه بیشتر مشتریان با کسب و کار آمیخته و با آن تعامل داشته باشند، امور برای آن کسب و کار واضحتر می شوند و تعیین کارهایی که باید انجام شود آسان تر است و این دقیقاً همان کاری است که مرکز تماس مدیریت ارتباط با مشتری CRM انجام میدهد. در ادامه ی نوشتار، به بررسی برخی از مزایای استفاده از مرکز تماس CRM پرداخته خواهد شد.
در نگاه اول، استفاده از مرکز تماس در سامانه مدیریت ارتباط با مشتری موجب کسب دیدگاهی کامل درباره مشتریان میشود. به بیانی دیگر کسب و کار قادر میشود هر تعاملی که مشتریان با آن دارند را دقیق بشناسد و با استفاده از این داده ها، راه حلهایی کارآمدتر برای مسائل ارائه دهد و یا محصولات و خدماتی متناسب با نیازهای مشتریان بفروشد.
مورد بعدی، افزایش پاسخگوییCRM می باشد که به کسب و کار کمک میکند تا تماسهای خود را به طور موثر توزیع، مدیریت و اولویتبندی کند. مورد بعدی، کاهش زمان چرخش خواهد بود. با خودکار سازی فرآیند و تنظیم یادآوریهای مداوم، مدت زمان موردنیاز برای تماس با مشتریان فعلی و احتمالی کاهش پیدا میکند.
مزیت دیگر، افزایش کارایی خواهد بود؛ از آنجا که CRM نیاز به کار دستی را کاهش میدهد، کسب و کار میتواند به جای انجام کارهای معمول، بیشتر روی فروش محصول و یا خدمات یا حل مشکل مشتریان متمرکز شود تا کارایی بهبود بخشیده شود.
مزیت دیگر کاهش هزینه ها میباشد. خودکارسازی تیم تماس تلفنی کسب و کار در نهایت باعث کاهش میزان نیروی کار مورد نیاز و صرفه جویی در درازمدت میشود. از آنجا که در مرکز تماس مدیریت ارتباط با مشتری CRM، از دو ابزار بصورت ادغام شده استفاده میشود، هزینه ها از این طریق نیز کاهش پیدا میکنند. در نهایت با استفاده از سامانه های مذکور، تجربه ی بهتری برای مشتری رقم خواهد خورد و میزان رضایتمندی آنها افزایش چشم گیری خواهد داشت.
در یک مرکز تماس، هر تماس از اهمیت بالایی برخوردار است؛ لذا، سرمایه گذاری در نرم افزار CRM و پیاده سازی مرکز تماس مدیریت ارتباط با مشتری، نمایندگان مرکز را به ابزار مناسب جهت تأمین سطح بالاتری از رضایت مشتریان مجهز می کند.
[1] Customer Relationship Management (CRM)
[2] Interactive Voice Response (IVR)
[3] John Russell
باتوجه به تجربه موفق انجام شده در اداره بازرسی بانک صادرات ایران و عملیاتی شده…
در دنیای رقابتی امروز، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) به عنوان یکی از عوامل کلیدی…
شرکت مهندسی تذرو افزار در راستای توسعه و ارتقاء نرم افزارهای موجود، اقدام به تهیه…
فناوری CRM برای صادرات یک جنبه حیاتی از تجارت بین المللی و تعیین کننده کلیدی…
در دنیای پرشتاب امروز، سازمانها برای بهبود عملکرد و افزایش بهرهوری نیازمند بهکارگیری ابزارهای کارآمدی…
راه اندازی کال سنتر موفق نیازمند برنامهریزی دقیق و مشخص کردن اهداف و چشم اندازهای…