مقالات

بهبود بلوغ فرآیند‌های کسب‌وکار

از زمان آغاز شکل‌‌گیری یک سازمان تا رشد آن، بلوغ فرآیند‌های آن آغاز می‌شود. اما این اتفاق برای همه سازمان‌ها نمی‌افتد. برخی از سازمان‌ها ممکن است همچنان رشد چندانی از نظر بلوغ فرآیند‌ها نداشته باشند. در برخی موارد نیز بلوغ فرآیند‌ها به علت عدم پایش یا عدم بازنگری مستندات کاهش می‌یابد. برای بهبود فرآیندهای کسب‌وکار می‌توان از روش‌شناسی DMAIC (مخفف Define، Measure، Analyze، Improve و Control) در ۶ سیگما (تعریف، اندازه‌گیری، تحلیل، بهبود و کنترل) استفاده کرد: مهم است که کاربردپذیری سطوح بلوغ در سازمان را بسنجید. طراحی پرسشنامه‌ای برای نگاشت سطوح بلوغ هر فرآیند کسب‌وکار و کاربست این پرسشنامه برای هر فرآیند می‌تواند میزان بلوغ آن را معین کند. این پرسشنامه می‌تواند مشابه جدول دو باشد.

اندازه‌گیرییک تیم میان‌بخشی باید برای بهره‌برداری از این پرسشنامه و ارزیابی فرآیند‌ها شکل گیرد. همه فعالیت‌ها و فرآیند‌های انجام شده به‌وسیله یک سازمان باید براساس این پرسشنامه به‌وسیله تیم میان‌بخشی ارزیابی شوند. دقت کنید که اگر یک فرآیند دارای ویژگی‌های بیان‌شده برای یکی از سطوح است، اما برخی از شرایط سطوح پایین‌تر را ندارد، باید در سطح پایین‌تر دسته‌بندی شود. (به‌عنوان نمونه، اگر فرآیندی خودکار شده (سطح ۴) ولی کاملا اشاعه داده نشده است، در سطح ۲ دسته‌بندی می‌شود.)

تحلیلاندازه گیری فرآیند‌ها سطح کنونی کلی فرآیند‌ها و شکاف‌ها را نشان می‌دهد. برای دریافتن چگونگی برطرف کردن شکاف‌ها و ارتقای سطح بلوغ فرآیند‌های خاص باید تحلیل‌هایی به عمل آید و اقداماتی صورت گیرد تا سطح کلی فرآیند‌ها ارتقا یابد.

بهبود: مرحله بهبود مهم‌ترین مرحله در این روش‌شناسی است. برنامه اقداماتی که طراحی شده است باید به مقام عمل درآید. این کار شامل تعریف یا بازطراحی فرآیندها، شناسایی مالکان فرآیند و… است.

کنترل: اگر فرآیند‌ها در مقاطع زمانی تعریف شده مورد پایش قرار نگیرند، سطح بلوغ فرآیند‌ها ممکن است تنزل یابد. بنابراین، یک برنامه کنترل باید طراحی شود و بر اساس آنها، بررسی‌های بعدی برای ارزیابی سطح بلوغ فرآیند‌ها به عمل آید و فرآیند‌ها بر اساس آنها بهبود یابند. با انجام این اقدامات می‌توان بلوغ فرآیندهای کسب‌وکار را مورد پایش قرار داد و آنها را بهبود بخشید. در این راستا، بسیاری از فنون باید به‌کار روند که در کتب مربوط به بازمهندسی فرآیندهای کسب‌وکار، مدیریت کیفیت فراگیر و مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار شرح داده شده‌اند. فنونی که در سازمان‌های موفق تجربه شده و کارآمدی آنها در عمل اثبات شده است.

admin

Recent Posts

رونمایی از سامانه یکپارچه و هوشمند مرکز ارتباط با مشتریان ۰۹۶۰۲ (صدای سپهر) بانک صادرات ایران

سامانه مرکز ارتباط با مشتریان ۰۹۶۰۲ (صدای سپهر) تحول دیجیتال در خدمات مشتریان با جایگزینی…

1 روز ago

راه اندازی سامانه جامع پاسخگویی میز خدمت منابع انسانی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

میز خدمت منابع انسانی یک راهکار جامع و موثر با زیرساخت مرکز تماس مبتنی بر…

3 هفته ago

رابطه بین مدیریت ارتباط با مشتریCRM و عملکرد بازاریابی در بانک‌ها

در صنعت رقابتی بانکداری، مدیریت ارتباط با مشتریCRM نقش مهمی در شکل‌دهی عملکرد بازاریابی ایفا…

1 ماه ago

مقایسه نرم افزارهای CRM محبوب در بازار و ویژگی‌های آن‌ها

نرم‌افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) به ویژه CRM محبوب، امروزه نه‌تنها یک گزینه، بلکه یک…

1 ماه ago

نقش CRM در وفاداری مشتریان و ترکیب آن با باشگاه مشتریان

کشف کنید چگونه ادغام CRM و باشگاه مشتریان می‌تواند به افزایش وفاداری مشتریان، بهبود تجربه…

2 ماه ago

نرم‌افزار مرکز تماس خوب چه ویژگی های دارد؟

یک نرم‌افزار مرکز تماس خوب ، ترکیبی از ویژگی‌های فنی و عملکردی است که به…

3 ماه ago